Ruska televizija RT može da izgubi licencu u Britaniji

Britansko regulatorno telo za medije Ofkom saopštilo je da bi ruska televizija RT mogla da izgubi licencu za emitovanje programa u Velikoj Britaniji, zbog napada nervnim agensom na bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja.
Ruska televizija RT može da izgubi licencu u Britaniji
Foto: Pixabay
Ta televizija iza koje stoji Kremlj konstantno je na meti kritika Ofkoma, zbog kršenja standarda nepristrasnosti, dok su neki britanski poslanici pozvali na njeno zatvaranje. 
 
Dvostruki agent Skripalj i njegova ćerka Julija nađeni su prošle nedelje u nesvesnom stanju na klupi u engleskom gradiću Solzberiju, a i dalje su u kritičnom stanju. Ofkom je saopštio da je pisao kompaniji "ANO TV Novosti", koja poseduje licence za RT u Velikoj Britaniji, i upozorio da će, ako se pokaže da Rusija stoji iza napada na Skripala, smatrati to relevantnim za procenu programa televizije RT. 
 
Kao odgovor, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da, ako Velika Britanija zabrani televiziju RT nijedan britanski medij neće moći da radi u Rusiji.
 
Britanska premijerka Tereza Mej optužila je juče Rusiju da stoji iza napada, a London je dao rok Moskvi do ponoći da objasni kako je nervni gas ruske proizvodnje dospeo u Englesku ili će se u protivnom suočiti sa kontramerama. Ambasada Rusije u Londonu saopštila je da Moskva neće odgovoriti na britanski ultimatum sve dok ne dobije uzorke nervnog gasa koji je korišćen u napadu na Skripalja.
  • milicica

    14.03.2018 14:37
    zar to nije dokaz
    U kvazi demokratskim zemljama nema ni d od demokratije samo pretnje i ucene. Osudjujem ubistvo a pogotovo ne mogu da shvatim i pitam se zasto su stvarno ubili cerku a njega mi i nije toliko zao jer nemoze se jednim dupetom na dve stolice. , ali oduzimati licencu i zato sto po tvom misljenju neko nije dovoljno samokritican vec pristrasan, pa s kojim pravom vi ocenjujete druge a jos ste gori.
  • Ja

    14.03.2018 00:38
    Ne znaju više šta će... biće da su krivi Rusi i za princezu Dajanu. Verovatno su i Gandija napujdali. A Gibraltar i Folklandi....suvereno britansko. Ćaća im na cipelama doneo, a ?
  • Dragan

    13.03.2018 21:31
    lol
    Demokratija i sloboda medija u svom punom zamahu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.