Inženjer upozorio na oštećenje mosta, poruku niko nije preslušao

Inženjer je ostavio glasovnu poruku dva dana pre rušenja mosta u Majamiju u kojoj je upozorio da je pronađeno neko pucanje na jednom kraju mosta.
Međutim, tu poruku niko nije preslušao, saopštio je zvaničnik odeljenja za saobraćaj na Floridi. Zvaničnik je rekao da je govorna pošta preslušana tek posle nesreće, jer su radnici bili izvan kancelarije kada je poruka ostavljena.
 
Vlasti na Floridi saopštile su da su se posle "stres testa", obavljenog dan uoči pada, olabavile sajle o kojima je visio pešački betonski most težak 950 tona. Senator Marko Rubio na Tviteru je napisao da je građevinska firma koja je bila angažovana naložila da se sajle, koje su se usled testa olabavile, zategnu, nakon čega se most u četvrtak srušio.
 
Most je izgrađen pre nedelju dana za samo šest sati relativno novom, ali popularnom metodom. Metoda se zove "ubrzana konstrukcija mosta", a nastala je na Međunarodnom univerzitetu Floride početkom 2010. godine.
 
U toj nesreći je najmanje šest osoba poginulo, a veruje se da da ima još žrtava. Prema rečima očevidaca, vozila su se zaustavila pred semaforom u ranim popodnevnim satima, kada je most nad njima počeo da se urušava.
 
Vrednost mosta je 14,2 miliona dolara, on povezuje naselje Svitvoter sa kampusom Međunarodnog univerziteta u Majamiju, a zvanično je trebalo da bude otvoren sledeće godine.
  • Posmatrač

    17.03.2018 18:33
    Probno opterećenje mosta je zakon...
  • deda

    17.03.2018 13:32
    mozda ce neke zacuditi ostavljanje poruke ali tamo sve sluzbe imaju govorne automate, e sad sto i oni imaju cvarkove i torbice, normalno, to je kasta nedokucivih, ista u celom svetu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet