Depardje u Parizu glasao na ruskim izborima

Ruski državljanin od 2013. godine, francuski glumac Žerar Depardje glasao je danas u Parizu na predsedničkim izborima u Rusiji, objavila je Ambasada Rusije u Francuskoj.
"Možemo da potvrdimo da je on već glasao", rečeno je u ruskom diplomatskom predstavništvu u Parizu, a Ambasada je na društvenim mrežama Tviter i Fejsbuk objavila i fotografiju nekadašnje zvezde francuskog filma, kako ubacuju listić u glasačku kutiju.
 
Na Tviteru je Luka Ležer, reporter RT France, ruskog javnog kanala na francuskom jeziku, objavio je video-snimak glumca očigledno veoma uznemirenog pokušajem da se s njim razgovara, kako kaže: "Ne volim da me uznemiravaju kad obavlja svoju građansku dužnost".
 
Depardje (69) dobio je rusko državljanstvo 2013. godine i to lično od predsednika Vladimira Putina, koji bi trebalo da danas dobije još jedan mandat na čelu ruske države.
 
Depardje je tada bio usred kontroverze zbog odluke da napusti Francusku u znak protesta zbog namere tadašnjeg francuskog predsednika, socijaliste Fransoa Olanda, da najviše prihode oporezuje po stopi od 75 odsto.
 
Žerar Depardje je zvanično stanovnik i "samostalni preduzetnik" u Saransku, gradu s 300.000 žitelja 650 kilometara istočno od Moskve.
  • Lalosh238

    18.03.2018 16:21
    Žerar Depardje- Milorad Dodik french editon.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.