Žene u Saudijskoj Arabiji ne moraju da nose abaju

Žene u Saudijskoj Arabiji ne moraju da nose crnu abaju, odelo ili haljinu crne boje koja prekriva celo telo osim lica, sve dok je njihova odeća "pristojna i respektabilna", rekao je saudijski prestolonaslednik princ Mohamed bin Salman.
Žene u Saudijskoj Arabiji ne moraju da nose abaju
Foto: Pixabay
"Zakoni su veoma jasni, a i predviđeno je šerijatskim zakonima da žene nose pristojnu odeću kao muškarci. Taj propis, međutim, ne precizira posebno crnu abaju ili crnu maramu za glavu", rekao je princ u intervjuu CBS-u.
 
On je dodao da je odluka isključivo na ženama koju vrstu pristojne odeće žele da nose.
 
Viši verski zvaničnik rekao je prošlog meseca da žene treba da se oblače skromno, ali ne moraju nužno da nose abaju.
 
Poslednjih godina saudijske žene počele su da nose abaju u drugim bojama, etloplavu i roze, što je kontrast sa tradicionalno crnom bojom. Otvorene abaje preko dugih suknji ili farmerki takođe su postale uobičajene u nekim delovima zemlje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.