Papa: Muškarci koji "kupuju" ljubav su kriminalci

Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franja zatražio je danas oproštaj za sve hrišćanje koji "kupuju" ljubav, navodeći da su muškarci koji koriste usluge prostitutki kriminalci sa "bolesnim stavom" da žene postoje da bi se iskorišćavale.
Papa Franja je rekao da prostitucija "nije vođenje ljubavi", već da se radi o mučenju žena.
 
"Ne treba mešati ove izraze", kazao je on.
 
Papa je govorio o prostituciji na četvoročasovnom sastanku sa 300 mladih ljudi koji su pozvani u Vatikan da kazu šta mladi danas misle o katoličkoj crkvi. To je pripremni sastanak pred veliki sinod biskupa i mladih koji će se održati na jesen. Papa Franja je rekao da delegati moraju hrabro da govore, navodeći da omladinu treba shvatiti ozbiljno.
  • AntiPapa

    20.03.2018 12:31
    ?
    A žene?
    Gde je tu rodna ravnopravnost?
  • Kraljević Marko

    20.03.2018 08:57
    Najpoštenije je kad ti to platiš koliko ona kaže i doviđenja prijatno a ovako brate nikad nisi načisto kupi joj ovo kupi ono vozi tamo vozi vamo i na kraju neda :P
  • Kaja

    19.03.2018 22:57
    Zelela bih da nas nas patrijarh pozove da otvoreno porazgovaramo o SPC.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet