Novi Zeland ne može da nađe ruske špijune da bi ih proterao

Novi Zeland je izložen kritikama svojih saveznika jer nije proterao nijednog ruskog diplomatu, javlja AP.
Novi Zeland ne može da nađe ruske špijune da bi ih proterao
Foto: Pixabay
Do srede je 27 država donelo odluku o proterivanju ruskih diplomata, u znak solidarnosti sa Velikom Britanijom zbog trovanja dvostrukog špijuna Sergeja Skripalja u Solzberiju, na jugu Engleske. London za taj napad optužuje Moskvu, što Rusija odbacuje.
 
Novozelandska premijerka Džasinda Ardern i ministar spoljnih poslova Vinston Peters su izjavili da, dok su ostale države odlučile da proteraju ruske špijune, oni nisu u svojoj zemlji otkrili nikoga ko bi odgovarao tom profilu.
 
"Proverili smo na Novom Zelandu. Nemamo ovde neprijavljene ruske obaveštajce. Kad bismo ih imali, proterali bismo ih", izjavila je Ardern. Ona je dodala da, kada se radi o mnogim krupnim međunarodnim pitanjima, nije iznenađena da Novi Zeland nije na vrhu liste interesovanja.
 
Premijerka je dodala da će Novi Zeland razmotriti koje će dalje akcije preduzeti da bi podržao međunarodnu zajednicu u vezi sa napadom u Solzberiju.
  • Superstore

    29.03.2018 14:08
    Puca Novozelandjanima ona stvar za UK i ostalu politicku prljavstinu neotesanih politicara i diktatora. Oni su toliko daleko od svega da opasno razmisljam o emigraciji.
  • Igra

    29.03.2018 11:10
    Ne ljuti se, diplomato
    Mogu da angažuju nekog, ili da uvezu nekog od ovih proteranih - pa da ga onda ponovo proteraju.
    Treba dokazati odanost američkim interesima.
  • MarkoNS

    29.03.2018 10:58
    Srbija iz ovog primera može mnogo da nauči. A i ostale države poput Srbije koje bauljaju levo-desno, bez politike i principa, nesposobne da se u isto vreme i sklone s vetrometine i zaštite svoje interese. Kad se zna šta je cilj i interes države, onda se nađe način da se mnoge opasnosti i zamke izbegnu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.