Poljska ukida bonuse ministrima nakon kritika javnosti

Plate političara biće smanjene, a bonusi koji su donedavno isplaćivani ministrima od sada će biti namenjeni u dobrotvorne svrhe, saopštio je lider poljske vladajuće partije, nakon oštrih javnih kritika.
Poljska ukida bonuse ministrima nakon kritika javnosti
Foto: Pixabay
Lider stranke Pravo i pravda Jaroslav Kačinski rekao je da je njegova partija uzela u obzir reagovanja javnosti, podsetivši na svoju raniju izjavu da se "u politiku ne ulazi radi novca".
 
"Jasno je da se ljudi sećaju tih reči i zato su ovako reagovali na bonuse, očekujući znatnu umerenost u javnom životu", naveo je Kačinski. Prema njegovim rečima, novac koji je do sada bio izdvajan za bonuse, u vrednosti od više desetina hiljada zlota, biće doniran dobrotvornoj organizaciji Katoličke crkve.
 
Uz to, prema planiranom zakonu, plate poslanika i političara na svim nivoima vlasti biće smanjene, a Kačinski je izrazio nadu da će nove mere stupiti na snagu do leta.
 
Prošlonedeljna anketa pokazala je da je podrška partiji Pravo i pravda opala za 12 odsto nakon što su mediji izvestili o bonusima koje su ministri u vladi dobili prošle godine. Tadašnji premijer, koji je odobrio bonuse, raspirio je negodovanje javnosti istakavši da su ministri "zaslužili bonuse".
 
Partija Pravo i pravda je 2015. došla na vlast kritikujući prethodnu vladu zbog troškova koje je ta stranka smatrala prekomernim. AP napominje da se poljske političke stranke spremaju za lokalne izbore ove jeseni.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet