Cipras: Zarobljeni vojnici da ne budu predmet ucene

Premijer Grčke Aleksis Cipras zatražio je danas od Turske da oslobodi dvojicu grčkih vojnika koji su uhapšeni 2. marta, ističući da oni ne bi trebalo da budu predmet "igara moći i ucene".
"Ljudski život i sloboda nisu i ne treba da budu pioni igara moći i ucene", naglasio je Cipras.
 
Grčki vojnici, koji se od 2. marta nalaze u zatvoru u provinciji Edirne na severu Turske, tvrde da su slučajno ušli na teritoriju te zemlje nakon što su se izgubili usled guste magle. Grčka se nadala da će vojnici biti oslobođeni pre Uskrsa.
 
Turski mediji prenose da su grčki vojnici optuženi za špijunažu. Atina ističe da turske vlasti nisu dale adekvatne detalje optužbi i na kojim osnovama se zasnivaju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet