Milo Đukanović ponovo predsednik Crne Gore

Vladajuća Demokratska partija socijalista proglasila je večeras da je lider te stranke Milo Đukanović, novi predsednik Crne Gore.
Kako je novinarima u izbornom štabu Đukanovića rekao poslanik DPS Miloš Nikolić, njihov kandidat je pobednik u prvom krugu i drugog kruga neće biti. 
 
Prema prvim preleminarnim podacima, Đukanović je osvojio 54,1 odsto, a njegov ključni protivkandidat, kojeg je podržala većina opozicionih stranaka, Mladen Bojanić je osvojio 33,3 odsto glasova. Ovi podaci su zanovani na više od 80 odsto prebrojanih glasova.  
 
Đukanović je, nakon glasanja, rekao da očekuje da će Crna Gora danas obaviti još jedan demokratski izborni proces, koji će nedvosmisleno pokazati ono što je slobodna volja građana. Uveren da neće biti drugog kruga, a da će, ako ga i bude, pobediti.
 
Bojanić je, s druge strane, novinarima nakon glasanja rekao da, ukoliko bude drugog očekuje podršku svih opozicionih partija.
 
Opozicija tvrdi: Mnoštvo neregularnosti na izborima
 
Opozicione partije i kandidati opozicionih stranaka tvrde da su predsednički izbori bili neregularni i da je bilo niz nepravilnosti - od kupovine glasova do paralelnih spiskova.
 
"Novi pritisak na građane od državnog aparata zabeležen je u Bijelom Polju. Naime, policija je naredila privođenje aktivista DF-a koji su pokušali da spreče malverzacije i nezakonite radnje aktivista DPS-a", saopštio je Demokratski front, koji je podržao kandidata Mladena Bojanića.
 
URA, koja je takođe podržala Bojanića, takođe optužuje DPS za nepravilnosti na izborima. Iz URA je saopšteno i da je na jednom biračkom mestu u Podgorici, članica iz biračkog odbora izgovarala naglas imena građana koji dolaze na glasanje.
 
Predsednik Crne Gore bira se na pet godina. Pravo glasa na izborima imalo je 532.599 građana, a pravo glasa, prema podacima Centra za demokratsku tranziciju (CDT) iskoristilo je 64 odsto upisanih birača, javljaju crnogorski mediji.
  • Nemanja

    16.04.2018 07:15
    Kao kod nas
    Namestiš u prvom krugu i baš te briga.
  • ex Pezos

    16.04.2018 07:09
    DOKAZ
    Nije ovde potreban neki "razglabujici" komentar.
    Po mom misljenju ovo je samo jos jedan dokaz kako se belosvetski mocnici zaj.....ju
    sa narodom na prostorima ex Jugoslavije!
    Ako nije tako , onda smo nevidjeni mazohisti.
  • Boban - Novi Sad

    16.04.2018 03:50
    Mne
    Kakva bre Crna Gora , oni su odavno Montenegro . To je nekako vise evropski , svetski , natovski a i mafijaski . Ono sto je nekada cinilo Crnu Goru moze se jos naci samo u knjigama .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.