Pulicerove nagrade Njujork tajmsu, Vašington postu, Rojtersu...

Pulicerove nagrade, najprestižnije u oblasti američkog novinarstva, dodeljene su danas na Univerzitetu Kolumbija, a među laureatima su listovi "Njujork tajms", "Vašington post", "Njujorker, "Pres demokrat", kao i britanska agencija Rojters.
"Njujork tajms" i "Vašington post" dobitnici su Pulicerove nagrade za nacionalno izveštavanje, a tu nagradu im je donelo rasvetljavanje tekuće istrage o mogućim kontaktima između predizbornog tima predsednika Donalda Trampa i ruskih zvaničnika.
 
"Njujork tajms" i "Njujorker" osvojili su nagradu za javnu službu, a za izveštavanje o Harviju Vajnstinu i seksualnom uznemiravanju.
 
List "Pres demokrata" iz Santa Rose, u Kaliforniji, dobitnik je nagrade za hitnu vest, koju mu je donelo izveštavanje o požarima koji su prošle jeseni zahvatili Kaliforniju.
 
Agenciji Rojters dodeljene su dve Pulicerove nagrade - za međunarodno izveštavanje i za fotografiju.
 
Pulicerove nagrade dodeljuju se danas kao priznanje za najbolje novinarstvo 2017. godine u novinskim listovima, časopisima i na vebsajtovima, a u 14 kategorija za izveštavanje, fotografiju, kritike i komentare. U oblasti umetnosti, nagrade se dodeljuju u sedam kategorija uključujući roman, dramu i muziku.
 
Kad je reč o nagradi za muziku, laureat je reper Kendrik Lamar za delo "DAMN", a to je ujedno prvi neklasičan ili džez umetnik koji je osvojio ovu prestižnu nagradu, napominje američka agencija.
 
Roman Endrjua Šona Grira "Les s" osvojio je Pulicerovu nagradu za roman, dok je nagrada za dramu otišla u ruke Martini Majok za ostvarenje "Cost of Living", a nagrada za najbolje napisanu biografiju autorki Lori Ingals Vajlder za "Prairie Fires".
 
Delo Džejmsa Formana mlađeg "Locking Up Our Own: Crime and Punishment in Black America" osvojilo je nagradu za opštu dokumentarnu književnost, dok je nagrada za priču pripala Džeku E. Dejvisu za delo "The Gulf".
 
Frenk Bidart dobitnik je nagrade za poeziju, za delo pod naslovom "Half-Light".
 
Inače, prve nagrade za novinarstvo dodeljene su 1917. godine.
  • Hipokrizija

    17.04.2018 10:53
    O đokistima
    Kao i sa Nobelovim nagradama, i Oskarom.
    Đoka nagrađuje Đoku za đokizam.
  • Pupi

    17.04.2018 08:53
    Treba im dati nagrade za licemerstvo, poltronstvo, copy-paste novinarstvo i lazne vesti. I stvaranje ksenofobije i ratova.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.