Turkmenistan zabranio uvoz bikinija

Turkmenistanska vlada zabranila je uvoz novih bikinija i drugih tradicionalnih kupaćih kostima.
Turkmenistan zabranio uvoz bikinija
Foto: Pixabay
Kako prenosi Radio slobodna Evropa, vasnici prodavnica u kojima se prodaju kupaći kostimi kažu da su carinski službenici u poslednjih nekoliko meseci zaustavili uvoz svih kupaćih kostima, kao i kratkih pantalona za muškarce i žene.
 
Jedan carinski zvaničnik rekao je za RSE da je zabrana povezana sa "moralnim normama turkmenistanskog naroda", aludirajući na stavove zvaničnika koji ne žele da žene u Turkmenistanu nose, kako kažu, odeću koja otkriva.
 
Vlasnici prodavnica nude kupaće kostime i šorceve koji su ostali od starih narudžbi.
 
Bikini i kratke pantalone su samo poslednje dve vrste robe koju je turkmenistanka vlada obeležila kao neprihvatljive za svoje građane.
 
Od 2007. godine, autoritarni predsednik Gurbanguli Berdimuhamedov, koji sebe naziva "Zaštitnikom", u Turkmenistanu je uveo zabranu crnih automobila (predsednik misli da beli automobili donose "sreću"). Takođe su zabranjeni manikir, farbanje kose i zlatni nakit za sve državne radnike.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet