Tinejdžer osuđen za upad u telefone i mejlove zvaničnika SAD

Britanski tinejdžer Kejn Gembl (18) osuđen je na dve godine služenja kazne u popravnom domu zbog kompromitovanja mejlova i telefona visokih američkih zvaničnika, što je sud okarakterisao kao činove "sajber terorizma".
Tužioci su naveli da je Gembl tokom 2015. i 2016. godine obmanuo pozivne centre da mu otkriju informacije pomoću kojih je ušao u naloge tadašnjeg zamenika direktora Federalnog istražnog biroa (FBI) Marka Đulijana, tadašnjeg ministra unutrašnje bezbednosti SAD Džeja Džonsona, tadašnjeg šefa američke obaveštajne službe CIA Džona Brenana i drugih zvaničnika.
 
Gembl koji je pripadao grupi hakera "Crackas with attitude" objavio je na internetu neke od tih informacija, naveli su tužioci.
 
On se prošle godine izjasnio krivim, a krivični sud u Londonu ga je osudio na služenje kazne u popravnom domu.
 
Sudija Čarls Hedon-Kejv rekao je da je njegova "prljava kampanja politički motivisanog sajber terorizma" nanela bol žrtvama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.