Danas je Međunarodni dan planete Zemlje, niz ekoloških akcija

U svetu se obeležava Međunarodni dan planete Zemlje, 22. april.
Ujedinjene nacije su čestitale 22. april i apelovale da se svi uključe u akciju zaštite i očuvanja Zemlje.
 
"Srećan Dan planete Zemlje iz Njujorka! Evo kako možete da se pridružite ljudima širom sveta u zaštiti naše jedine Planete", tvitovale su UN i uputile na sajt gde se navodi kako svi možemo da doprinesemo održivom razvoju.
 
Dan Zemlje 2018. godine posvećen je problemu zagađenja od plastike i kako ga sprečiti.
 
U Srbiji je Zelena stranka najavila akciju "Upecaj plastiku, pa pecaj!" kod beogradske marine Stenka, kao i aktivnosti u drugim gradovima.
 
Dan Zemlje ustanovljen je 1970. godine u SAD, a obeležava se širom sveta od 1992. godine, kada je na Konferenciji UN o životnoj sredini u Brazilu ustanovljen dugoročni Program promocije održivog razvoja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Rusija proteruje diplomatu Moldavije

Zvanična Moskva odlučila je da na nedavno proterivanje zaposlenog u ruskoj ambasadi u Moldaviji odgovori uzvratnom merom i protera zaposlenog u ambasadi Moldavije u Moskvi.