Linčovali Kanađanina zbog ubistva plemenske nadrilekara

Pripadnici amazonskog plemena Šipibo-Konibo linčovali su državljanina Kanade (41) koga su optužili da je ubio plemensku nadrilekarku (81).
Linčovali Kanađanina zbog ubistva plemenske nadrilekara
Foto: Pixabay
To je saopštio državni tužilac Perua. Nadrilekarka je upucana u četvrtak u blizini svoje kuće u amazonskom regionu Ukajali, a pojedini meštani sela okrivili su za njenu smrt Kanađanina Pola Vudrofa, koji je živeo u tom regionu i za koga se veruje da se lečio kod ubijene žene, prenosi Rojters.
 
Policija je pronašla Vudrofovo telo zakopano nedaleko od sela, a nakon što je na društvenim mrežama objavljen video snimak kako grupa ljudi muškarcu stavlja omču oko vrata i vuku ga. Obdukcijom je utvrđeno da se radi o Vudrofu i da je umro od posledica davljenja. Za sada niko nije uhapšen. 
 
Tužioci istražuju nekoliko hipoteza vezanih za ubistvo nadrilekarke i da je prerano imenovati osumnjicene u predmetu, a nije bilo nikakvih hapšenja vezanih za smrt Vudrofa. Kako se navodi, u većem delu peruanskih Anda i Amazonu nema puno policije, a seljani u dalekim predelima često sami kažnjavaju osumnjičene za zločine prema lokalnim običajima i bez uključivanja državne policije i tužilaštva.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet