Uhapšeni zbog ulaska u zabranjen deo Černobilja

Ukrajinska pogranična služba i policija uhapsile su grupu mladih ljudi koji su, kao ljubitelji ekstremnog turizma, ušli u zabranjenu zonu Černobilja, oblast u kojoj se dogodila najgora svetska nuklearna katastrofa.
Uhapšeni zbog ulaska u zabranjen deo Černobilja
Foto: Pixabay
Reč je o ukrajinskim turistima, a Pogranična služba je saopštila da su oni počinili administrativne prestupe kršeći propise vezane za bezbednost od radijacije u oblastima koje su bile na udaru radioaktivne kontaminacije. 
 
Do sada je, inače, zabeleženo više pokušaja ulaska u zabranjenu zonu, pa su tako 2. decembra 2013. tri osobe uhapšene u takvoj zoni u Pripjatu, nakon čega su im određene pozamašne novčane kazne, saopštila je policija Kijevskog regiona. 
 
Katastrofa u četvrtom reaktoru nuklearne centralne u Černobilju dogodila se u ranim jutarnjim satima 26. aprila 1986. godine, kada je kontaminirano više od 200.000 kvadratnih kilometara zemljišta, pre svega u Ukrajini, Belorusiji i Rusiji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet