VIDEO: Vladimir Putin položio zakletvu, na čelu Rusije još šest godina

Vladimir Putin danas je četvrti put položio zakletvu za predsednika Rusije u Andrejevski holu u Velikoj palati u Kremlju.
Zvanicama okupljenim na inauguraciji Putin je poručio da se zalaže za uzajamno pravedne odnose sa svim zemljama radi mira na planeti.
 
"Vršiću funkciju uvažavajući prava i slobode građana, štitiću Ustav i braniti suverenitet, bezbednost i celovitost države i verno služiti narodu", rekao je Putin polažući zakletvu na Ustavu Ruske Federacije.
 
Nakon polaganja zakletve, Putin je zvanicama poručio da će orijentir u budućnosti biti "Rusija za ljude".
 
"Moramo plan razvoja da napravimo tako da nam ništa ne smeta da sami određujemo budućnost. Mi smo za dijalog. Sa partnerima ćemo raditi na projektima, graditi kulturne, naučne i druge veze. Mi smo za uzajamno pravedne odnose sa svim zemljama radi mira na planeti", rekao je Putin.
 
Vladimir Putin zemlju vodi od decembra 1999. kada ga je Boris Jeljcin postavio za privremenog predsednika. Voljom naroda je na čelu Rusije od maja 2000. godine.
 
Predsednički izbori u Rusiji održani su 18. marta ove godine. Putin je odneo ubedljivu pobedu sa 76,69 odsto glasova. Iza njega ostali su Pavel Grudinjin sa 11,77 odsto glasova, Vladimir Žirinovski sa 5,65 odsto glasova i Ksenija Sobčak sa 1,68 odsto glasova.
 
  • pera

    07.05.2018 12:35
    videh popovica na snimku, nidje ace, zasto brate

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet