VIDEO: Pokušao da opljačka policajku i njenu decu, pa ubijen

Nadzorne kamere ispred privatne škole u Sao Paolu uhvatile su dramatičan trenutak kada je naoružani napadač u subotu ujutru oko osam sati pokušao da opljačka nekoliko porodica s decom.
Međutim, u tome ga je sprečila jedna majka za koju se ispostavilo da je policajka koja nije bila na dužnosti. 
 
Četrdesetdvogodišnja policajka Katja de Silva Sastre iz torbe je izvadila pištolj i pucala u 21-ogodišnjeg napadača koji je u njih uperio oružje. Napadač je pogođen pao na pod i ispalio dva metka, a onda u bolovima počeo da se prevrće i digao ruke u znak predaje. Policajka je do njega došla i nogom odgurnula pištolj, a potom držeći napadača na nišanu sačekala pojačanje. Napadač je kasnije preminuo u bolnici. 
 
Policajka, inače majka dvoje dece, proglašena je herojem zbog svoje hrabrosti zbog čega ju je guverner Sao Paola Marsio Franka nagradio na posebnoj ceremoniji u nedelju. 
 
  • zoki

    17.05.2018 00:54
    "Napadac ispalio dva hica dok je bio na zemlji" Rizikovati svoj zivot i zivote dece za 50e se po meni ne isplati.
  • Ma

    16.05.2018 13:09
    to
    Bravoooooooo!
  • dule

    16.05.2018 08:47
    Razbojnik je u "samoodbrani" pucao 2 puta. To vam otprilike objašnjava koji je njegov prirodni instinkt kad se nađe u nevolji - ne bi bežao, ne bi se predao, nego bi pokušao da upuca pretnju. Sva sreća je što nikog nije pogodio.

    Dok je razbojnik upucan na zemlji policajka ga prvo tera da baci oružje, sklanja isto nogom i potom ga kupi. Potom tera razbojnika da se okrene na stomak - mislim da je sve to standardna procedura. Što se tiče pomaganja povređenom ona u tom trenutku ne zna:
    1) da li je on radio sam ili ima pomagača
    2) da li ima još neko skriveno oružje
    3) koji je stepen njegove ozlede, da li on može da je iznenada napadne dok mu pruža pomoč
    Meni je sasvim logično da pozove pomoć i obezbedi sebe i druge napadnute. Tek po dolasku pomoći napadaču se treba pružiti pomoć, naravno ne od strane svih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.