VIDEO: Osnovci u Crnoj Gori gađali školu upaljenim bakljama

U podgoričkom naselju Donja Gorica na zgradi osnovne škole "Vlado Milić" izgoreo je deo izolacije nakon što su učenici gađali zgradu upaljenim bakljama i petardama.
Policija je sprečila moguće veće incidente jer je došla na poziv Uprave škole, čiji su članovi, zaključani u zgradi, posmatrali kako učenici gađaju ulaz i fasadu. Direktorka škole je prijavila policiji više svršenih osnovaca i starijih mladića, ali i nekoliko trinaestogodišnjaka, koji zbog godina ne podležu krivičnoj odgovornosti.
 
Iz uprave škole su rekli da su polumaturanti i manji broj učenika nižih razreda proslavljali kraj školske godine paljenjem baklji na školskom poligonu.
 
Direktorka škole Biljana Ćulafić ispričala je kako se sve odigralo. - Đaci su započeli bakljadu, koja je poslednjih nekoliko godina tradicionalna na poligonu škole. U tom trenutku niko decu nije dirao. Mi smo bili ispred da to ispratimo. Potom je rulja krenula prema ulaznim vratima i počeli su da bacaju baklje i druga pirotehnička sredstva prema školi. Mi smo se povukli u školu - priča Ćulafićeva.
 
Nakon što je policija stigla, đaci su se povukli uz uvredljive povike policajcima. Direktorka je dala izjavu u policiji i sad se čeka njihova reakcija. Uprava škole je skrenula pažnju na to da deca nisu mogla sama kupiti skupa pirotehnička sredstva.
 
U školi tvrde da su među napasnicima bila i deca koja nisu njihovi učenici. Problem je nastao kada je grupa đaka sa bakljama i petardama krenula prema deci koja su bila ispred ulaza škole i nastavnicima koji su gledali šta se dešava.
Nakon toga su se, tvrde, svi zatvorili u školu, odakle su pozvali policiju i posmatrali šta se dešava ispred, strahujući da se neko ne povredi. U tom trenutku je neko bacio baklju na sims iznad ulaza, a plamen je zahvatio novu fasadu. 
  • Hesa

    20.05.2018 14:05
    @dragan
    ? Mi, alo pa to je u titogradu a ovo je Novi Sad
  • Ivan

    20.05.2018 06:25
    .
    Zavrsili skolu?!divno,ajmo u autobus i u rudnik
  • Dragan

    20.05.2018 00:09
    -.-
    Bili smo civilizovaniji pod turcima...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet