VIDEO: Zamenik guvernera Teksasa za pucnjave u školama okrivio video-igre i abortuse

Zamenik guvernera američke države Teksas Den Patrik tvrdi da za sve veći broj pucnjava u američkim školama nije krivo oružje.
On je održao čitav govor u kojem je za ovakve tragedije okrivio niz drugih stvari i pojava, među kojima su nasilne video-igrice, ali i abortusi.
 
Patrik je pohvalio planove guvernera Grega Abota da se zaštite učenici od nasilja i pucnjava, nakon napada u Santa Feu u kojem je ubijeno 10 ljudi. Međutim, on nikako nije želeo da kaže da je slaba kontrola oružja u SAD kriva za pucnjave. Evo šta je on sve naveo kao glavne krivce za porast oružanih napada u školama:
 
Nasilne video igre
 
"Moramo se pozabaviti pitanjem video igara. Na osnovu svih istraživanja koje smo uradili, 97 odsto tinejdžera igra video igre, kažu psiholozi i psihijatri, a 85 odsto tih video-igara su nasilne. I čemu vas te igre uče? Da ubijate ljude ... Velika većina (psihologa i psihijatara) će vam reći da to dovodi do toga da se oglušite o nasilje, da imate manje empatije prema žrtvama i da budete agresivniji. Da li to utiče na svakoga ko ih gleda? Ne, ali očigledno je to deo problema", rekao je on.
 
Uklanjanje religije iz škola
 
Kako je rekao, SAD su smanjile vrednost ljudskog života tako što su "uklonile Boga" iz škola.
 
Abortusi i rasturene porodice
 
"Imamo 50 miliona abortusa, imamo porodice koje su razdvojene, nema očeva kod kuća, imamo neverovatno gnusno nasilje u video-igrama, dva sata dnevno ispred dečijih očiju, a mi stojimo ovde i pitamo se zašto se ovo dešava određenim studentima", rekao je Patrik.
 
Neodgovorni vlasnici oružja
 
"Ja sam vlasnik oružja. Mnogi od vas imaju oružje. Mi imamo odgovornost da budemo sigurni da je naše oružje bezbedno kod kuće. Tu počinje kontrola oružja. Vaše oružje mora da bude bezbedno kod kuće", rekao je on.
 
Previše ulaza u škole
 
Govoreći u nedelju u CNN-ovoj "Državi Unije", Patrik je ponovio ranije argumente o eliminisanju nekih ulaza u školu: 
 
"Moramo smanjiti broj ulaza u naše škole na jedan ili dva. Imate neophodne izlaze u slučaju požara naravno, ali moramo skupiti sve naše učenike dok ulaze kako bismo mogli da ih nadgledamo."
 
Nenaoružani nastavnici
 
Patrik je rekao da zakon u Tekasu dozvoljava nastavnicima da nose oružje, ali ta odluka se donosi na lokalnom nivou.
 
"Moramo naoružati naše nastavnike. Ako druga osoba ima pištolj, najbolji način da se ta osoba zaustavi je druga osobom s pištoljem, ali još bolji način jesu četiri osobe sa pištoljima da zaustave tu osobu. Kao što sam već rekao: ne radi se o oružju, već o nama, kao kulturi i naciji. Ko smo mi?", zaključio je on.
 
  • Andrija Šrek

    22.05.2018 09:25
    ...???
    Ovaj, nisam baš najbolje razumeo povezanost između abortusa i pucnjava po školama...
  • B

    21.05.2018 18:50
    Molim ispravku
    State of the Union ne znaci Drzava Unije, nego u ovom kontekstu Stanje nacije, ili Stanje u drustvu/drzavi.
    Ameri svoju zemlju zovu i Union, tj. Unija.
    Hvala unapred.
  • Мунгос

    21.05.2018 13:58
    Заменик гувернера Тексаса греши, или се плаши да каже. Прави узрок овог зла у Америци јесу Сорошоидни закони о породици и друштву.
    И код нас се очекују плодови ових Сорошевих генијалних закона. И у Унији такође.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.