Danska ministarka rekla muslimanima da odu na godišnji zbog Ramazana

Danska ministarka za imigracije i integraciju Inger Stojberg pozvala je muslimane koji žive u Danskoj da tokom meseca posta, Ramazana, uzmu godišnji odmor.
Kako je navela, na taj način bi se izbegle štetne posledice za ostale građane.
 
"Pozivam sve muslimane da za vreme Ramazana uzmu godišnji odmor na poslu da bi se izbegle štetne posledice za ostale građane", objavila je Stojberg u tabloidu BT. 
 
Ona je navela da se pita da li je poštovanje pravila islama, starog 1.400 godina, u skladu s tržištem rada u 2018. u Danskoj. 
 
Rekla je i da strahuje da bi post tokom Ramazana mogao da ugrozi bezbednost i produktivnost građana, a kao primer je navela vozače autobusa, koji ne piju i ne jedu duže od 10 sati dnevno. 
 
"To može biti opasno za celo društvo", navela je danska ministarka. 
 
Ministarka Stojberg je na meti kritika zbog uvođenja strogih imigracijskih zakona u državi 2016, kojima je policija dobila ovlašćenja da zapleni imovinu izbeglica. Tim povodom ona je na društvenoj mreži Fejsbuk objavila fotografiju s tortom u znak slavlja.
  • Frank

    22.05.2018 19:23
    @ Rambo
    Njena izjava nema veze sa fašizmom ali zato ima jako dobre veze sa zdravom pameću i svešću.

    Tebi toplo preporučujem da naguglaš definiciju "fašizam" pre upotrebe te reči.
  • Rambo

    22.05.2018 11:21
    Fašizam, kao i svako zlo, najčešće ima prijatno lice...
  • Arko

    22.05.2018 07:57
    Petlja
    Ova zena ima stav a da bi to mogla prvo mora imati petlju,svaka joj cast. Ako su dosli u njen dom ( Dansku) ima da postuju pravila domacina . Kome ne odgovara neka ide kuci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.