Tramp otakazao susret sa Kim Džong Unom

Američki predsednik Donald Tramp otkazao je planirani samit sa liderom Severne Koreje Kimom Džongom Unom.
Rekao je da je odluku doneo zbog "ogromnog besa i otvorenog neprijateljstva" u poslednjem saopštenju Severne Koreje. 
 
U pismu adresiranom na Kim Džong Una je naveo da bi bilo "neprikladno" održati samit po planu u Singapuru 12. juna i da se veoma raduje njihovim susretu "jednog dana". 
 
"Radovao sam se našem susretu. Nažalost, na osnovu ogromnog besa i otvorenog neprijateljstva u vašem poslednjem saopštenju, mislim da nije prikladno da se, u ovom trenutku, dugoplanirani sastanak održi", napisao je Tramp. 
 
"Govorite o vašim nuklearnim sposobostima, ali naše su toliko velike i moćne da se molim Bogu da nikada neće biti upotrebljene", dodao je. 
 
Tramp je mislio na komentar koji je jedna od zvaničnica Severne Koreje uputila potpredsedniku SAD Majku Pensu, kada je rekao da bi Severna Koreja "mogla da završi kao Libija" 
 
Čo Son-hui je odbacila komentare potpredsednika SAD kao "glupe".mOna je rekla da Sever neće "moliti za dijalog" i upozorila na "nuklearni obračun" ako diplomatija zakaže. Prethodnih dana su obe strane saopštile da će sastanak Trampa i Kima zakazan za 12. jun biti odložen ili čak otkazan. Severna Koreja insistira na tome da neće jednostrano odustati od nuklearnog naoružanja. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

U Hrvatskoj počela predizborna tišina

U Hrvatskoj je u ponoć stupila na snagu predizborna tišina uoči parlamentarnih izbora u sredu, 17. aprila, a trajaće do zatvaranja birališta u 19 časova.

VIDEO: Tuča u gruzijskom parlamentu

Na sastanku pravnog odbora parlamenta Gruzije, gde se raspravlja o projektu zakona o transparentnosti stranog uticaja, jedan od opozicionih poslanika napao je predstavnika vladajuće partije.

Izraelska vojska tvrdi da se taoci drže u Rafi

Izraelska vojska saopštila je večeras da se taoci oteti tokom napada palestinskog islamističkog pokreta Hamas 7. oktobra drže u Rafi, na jugu pojasa Gaze, gde Izrael želi da pokrene vojnu ofanzivu.