Policija se nije žalila, Tompson oslobođen

Marko Perković Tompson pravosnažno je oslobođen krivice za podsticanje nacionalne ili verske mržnje.
Takvu odluku je doneo Prekršajni sud u Slunju, pošto se policija nije žalila na prethodnu oslobađajuću presudu.
 
Na pitanje Hine postavljeno pre nekoliko dana hoće li se slunjska Policijska stanica žaliti na oslobađajuću presudu, portparolka karlovačke Policijske uprave Andreja Lenard odgovorila je danas, po isteku žalbenog roka, da to nije učinjeno.
 
"Imajući u vidu činjenicu da nadležna policijska uprava u žalbenom postupku ne može izneti druge dokaze koji bi upućivali na to da je prilikom izvođenja pesme "Bojne Čavoglave" došlo do narušavanja javnog reda i mira, protiv navedene presude nije izjavljivana žalba", rekla je Lenard.
 
Presudom Prekršajnog suda od 2. maja Perković je oslobođen optužbe da je 5. avgusta 2017. na koncertu u Slunju izvođenjem pesme "Bojna Čavoglave" počinio prekršaj iz člana 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet