Norveški poslanici nominovali Trampa za Nobela

Američki predsednik Donald Tramp nominovan je za Nobelovu nagradu za mir za iduću godinu, otkrila su u sredu dva norveška poslanika, navodeći kao razlog istorijski samit sa severnokorejskim čelnikom Kim Džong Unom.
Norveški poslanici nominovali Trampa za Nobela
Foto: Pixabay
"Ono što se događa je istorijski. Pokrenut je proces koji može doprineti obezbeđivanju svetskog mira na neko vreme", rekao je Per-Vili Amundsen, poslanik Progresivne stranke koji je nominovao Trampa sa svojim kolegom Kristijanom Tajbringom Gjedeom.
 
Norveški odbor za dodelu Nobela je ranije ove godine objavio da je za nagrade za 2018. dobio 329 nominacija, što je drugi najveći broj u istoriji.
 
Odbor one koji predlažu kandidate savetuje da ne otkrivaju svoje predloge, ali nema zvaničnog pravila protiv toga. Pravo nominacije imaju političari, akademici, bivši pobednici, direktori instituta za mirovna istraživanja i trenutni i budući članovi Odbora.
 
Prošlogodišnju nagradu dobio je ICAN, Svetsko udruženje za ukidanje nuklearnog oružja.
  • Pozdravljam

    13.06.2018 23:29
    Samo ako Obmana vrati svoju.
  • Мунгос

    13.06.2018 22:14
    Опет хоће Трампа да претупају као што су Барака Обаму.
    Надам се да Трамп има бар толико поноса, па да одбије номинацију. Да, и награду.
  • markoni

    13.06.2018 22:10
    ns
    Što da ne,kad je mogao dobiti Barak Obama koji je pobio više ljudi neko tri predsednika pre njega zajedno,može i ovaj ludak !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet