Bombaš samoubica na proslavi kraja Ramazana, 11 mrtvih

Bombaš samoubica razneo se na skupu talibana i avganistanskih bezbednosnih zvaničnika u gradu Džalabadu u pokrajini Nangarhar na istoku zemlje.
Bombaš samoubica na proslavi kraja Ramazana, 11 mrtvih
Foto: Pixabay
Na skupu je proslavljan kraj Ramazana i trodnevni prekid vatre, a pri napadu bombaša samoubice ubijeno je 11 i ranjeno 12 osoba, većinom talibana.
 
AP prenosi da je šef policije Nangarhara Gulam Sanaji Stanikzaj izjavio da se eksplozija desila u oblasti Rodat i da su među mrtvima i ranjenima većinom talibani. 
 
Navodi se da za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, ali da na tom području jako uporište imaju snage povezane s Islamskom državom. 
 
Rojters navodi da su danas u gradove u Nangarharu ušle desetine nenaoružanih talibanskih ekstremista kako bi proslavili do sada nezabeleženi prekid vatre sa vladinim snagama.
  • Nik

    16.06.2018 19:39
    tajanstveno
    Niko ne objašnjava zašto se u vreme ramazana muslimani međusobno ubijaju, uglavnom podmetnutim bombama i bombašima samoubicama. A navodno se praznuje mir i ljubav i slične stvari.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Rusija proteruje diplomatu Moldavije

Zvanična Moskva odlučila je da na nedavno proterivanje zaposlenog u ruskoj ambasadi u Moldaviji odgovori uzvratnom merom i protera zaposlenog u ambasadi Moldavije u Moskvi.