Bugari povlače više od milion jaja iz prodavnica zbog ptičjeg gripa

Više od milion jaja biće hitno povučeno iz bugarskih prodavnica zbog ptičjeg gripa, koji je evidentiran na farmi kokošaka u selu Dončevu na severoistoku zemlje.
Bugari povlače više od milion jaja iz prodavnica zbog ptičjeg gripa
Foto: Pixabay
Zaražena jaja nose oznake 2BG08001 i 3BG08001, a pakovanja su markirana brojem 0819001.
 
Rajna Ivanova iz Bugarske agencije za bezbednost hrane izjavila je da konzumiranje jaja i mesa zaraženih ptica nije štetno po zdravlje ljudi, ali da se jaja povlače sa tržišta kako bi se ograničila zaraza.
 
Ona je dodala da će zaražena živina biti uništena na adekvatan način, kako ne bi došlo do širenja bolesti.
  • p

    21.06.2018 00:22
    eto nama jeftinih jaja
    :-D
  • V

    20.06.2018 12:59
    Sve o jajima i piletini
    https://youtu.be/lk49AaXbZnI

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.