SAD pozvale na prekid vatre na jugu Sirije

Sirijske vlasti "moraju da prekinu kršenje" primirja na snazi na jugu Sirije, izjavila je večeras američka ambasadorka pri UN Niki Hejli koja je od Rusije zatražila da u tom pravcu izvrši uticaj na vlasti u Damasku.
"Sirijski režim mora da prekine kršenje primira na jugozapadu Sirije. Očekujemo od Rusije da utiče kako bi se ponovo uspostavio prekid vatre", rekla je Hejlijeva i dodala da će Rusija biti odgovorna ukoliko dođe do nove eskalacije sukoba u Siriji.
 
Evropska unija (EU) osudila je ranije danas ofanzivu sirijskih snaga u provinciji Dera na jugoistoku pod kontrolom pobunjenika i pozvala saveznike sirijskih vlasti da utiču na kraj sukoba kako bi se izbegla "humanitarna drama". To područje je jedna od "zona bez konflikta" koja je dogovorena u Astani na pregovorima pod okriljem Rusije, Irana i Turske, podsetila je portparolka EU Maja Kocijančič.
 
Porparolka EU je rekla da zemlje sponzori pregovora u Astani treba da poštuju svoje obaveze koje podrazuvemaju i zaštitu civila, kao i nesmetani pristup humanitarnoj pomoći. Više od 12.000 ljudi pobeglo je poslednja tri dana iz Dere, koja je pod kontrolom raznih pobunjenikih grupa.
  • Turban

    23.06.2018 03:00
    Licemeri i hostapleri. Ceo svet su unazadili. Lazovi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet