Ruskinja uhapšena pod sumnjom da je špijun

Ruskinja Marija Butina, koja živi u Vašingtonu, uhapšena je i optužena za zaveru, s ciljem da deluje kao agent ruske vlade.
Ruskinja uhapšena pod sumnjom da je špijun
Foto: Pixabay
Kako se navodi, ona je razvijala odnose sa američkim građanima i infiltrirala se u političke grupe, saopštilo je danas Ministarstvo pravde SAD.
 
Butina (29) je navodno radila pod kontrolom neimenovanog visokog zvaničnika u ruskoj vladi koji je pod sankcijama Službe za kontrolu stranih aktiva američkog Ministarstva finansija, stoji u saopštenju, prenosi Rojters.
 
Marija Butina je uhapšena u nedelju i naloženo je da ostane u pritvoru do saslušanja, koje je zakazano za sredu, dodaje se u saopštenju.
  • Terješkova

    17.07.2018 16:43
    Tja
    Ameri imaju fobiju od Rusa! Svi su im špijuni, svaki akcioni film ima po nekog Rusa kriminalca...spijuna koji hoce da uništi svet a onda se pojavljuje Supermen-naravno Amer koji nas sve spašava!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.