Pitanje na referendumu u Makedoniji: Da li ste za članstvo u EU i NATO uz sporazum sa Grčkom

Makedonski premijer i lider SDSM objavio je sinoć da bi pitanje na referendumu koji bi trebalo da se na jesen održi u toj zemlji moglo da glasi "Da li ste za članstvo u EU i NATO, uz prihvatanje Sporazuma Republike Makedonije i Republike Grčke"?
Pitanje na referendumu u Makedoniji: Da li ste za članstvo u EU i NATO uz sporazum sa Grčkom
Foto: Pixabay
MIA prenosi da je Zaev rekao da je ovo pitanje kao moguća varijanta razmatrano tokom četvoročasovnog sastanka lidera stranaka održanog u Klubu poslanika.
 
"Svi mi koji smo ostali na liderskom sastanku smo za uspešan referendum (o sporazumu o imenu sa Grčkom), a odnos koji je (lider VMRO-DPMNE Hristijan) Mickoski demonstrirao u ime VMRO-DPMNE je neozbiljan, neodgovoran i vređa sve političke subjekte i građane Makedonije", izjavio je Zaev.
 
MIA prenosi da je Zaev to kazao po okončanju liderskog sastanka koji je on sazvao u Klubu poslanika. Navodi se da je Zaev saopštio da je za danas u podne zakazan još jedan liderski sastanak u manjem sastavu.
 
Makedonski premijer je dodao da će na tom sastanku Mickoski moći da se izjasni da li je za NATO i EU, kao i da li je za to da građani odlučuju o budućnosti Makedonije.
 
"Ako je Mickoski za NATO i EU trebalo je da sedi tu sa svim liderima i da donosi odluke za budućnost države, ali on je odlučio da pobegne od ovog istorijski najvažnijeg pitanja makedonske budućnosti", poručio je Zaev.
 
Mickoski je napustio skup u Klubu poslanika nakon jednog sata. MIA prenosi da je Mickoski kao razlog napuštanja sastanka naveo to što mu nije bio jasan koncept po kojem njemu ne prisustvuju predstavnici svih parlamentarnih stranaka.
  • Hristopulos

    19.07.2018 13:53
    Trik
    Jasno je da je reč o trik pitanju, kao što Mika reče - trebalo bi raspisati tri referenduma.
    Isto kao kada bi kod nas Vučić raspisao referendum sa pitanjem: " Da li ste za to da Srbija uđe u EU, NATO i da prizna KiM".

    A ne verujem ni da će Grci dugo ćutati na "istorijski" sporazum, jer većini smeta što naziv Makedonija i dalje opstaje u imenu severnog komšije.

    U svakom slučaju, seme razdora se i dalje dobro prima na Balkanu, viševekovna uspešna praksa imperijalističkih sila.
  • Johny O.

    19.07.2018 13:02
    pitanja
    Zamislite koja če vam pitanja AV postaviti na referendumu ?
  • Mika

    19.07.2018 09:39
    To nije referendum

    To nije referndum !
    Tu postoje tri odvojena pitanja: EU, NATO i sporazum sa Grckom. Prakticno je za svako pitanje potreban poseban referendum.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet