Usvojen zakon o Izraelu kao isključivo jevrejskoj državi

Izraelski parlament usvojio je zakon kojim se Izrael definiše kao isključivo jevrejska država.
Usvojen zakon o Izraelu kao isključivo jevrejskoj državi
Foto: Pixabay
U zakonu se, takođe, navodi da je "celoviti i ujedinjeni" Jerusalim prestonica Izraela, te da da je izgradnja jevrejskih naselja od nacionalnog interesa.
 
Arapski poslanici u izraelskom parlamentu osudili su ovaj zakon, jer degradira arapski kao zvanični jezik. Premijer Benjamin Netanjahu pohvalio je zakon kao "odlučujući momenat".
 
U novom zakonu, koji je podržala desničarska Vlada, navodi se da je Izrael istorijska domovina jevrejskog naroda i da oni imaju isključiva prava na nacionalno samoopredeljenje unutar nje.
 
Zakon je usvojen nakon burne debate u Knesetu, koja je trajala više od osam časova. Zakon su podržala 62 poslanika, dok je 55 bilo protiv, navodi BBC.
  • Jaja

    19.07.2018 12:05
    Jos jedan primer demokratije u svetu...

  • Prle

    19.07.2018 11:57
    I
    Sva podrska Jevrejskom narodu za odbranu svoje zemlje koju im je Bog dao i rekao da je to Njihova i Nicija druga zemlja! Branite se svim silama i sredstvima jer na to imate potpuno pravo ako ikako mogu da vam pomognem koliko god to kome i kako zvucalo Tu sam i pomocu sta god treba taman i u vasu vojsku isao ali cete se odbraniti! Veliki pozdrav i sve naj bolje vam zelim uz reci To je vas komad zemlje pod suncem i Ne dajte ga Nikome ali bas Nikome!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet