Evropska komisija otvara proceduru protiv Mađarske zbog migranata

Evropska komisija saopštila je danas da je prijavila Mađarsku Evropskom sudu pravde jer nije ispoštovala pravila Unije o azilu.
Evropska komisija otvara proceduru protiv Mađarske zbog migranata
Foto: Pixabay
Komisija je objavila i da otvara proceduru protiv Budimpešte zbog nedavno usvojenog zakona kojim je građanskim organizacijama zabranjeno da podržavaju lica koja traže azil.
 
U prvom slučaju, koji je aktuelan od 2015. godine, Komisija je saopštila da je obraćanje sudu poslednja faza procedure, pošto "većina primedbi nije rešena". Između ostalog, Mađarskoj se stavlja na teret da je njena procedura za azilante suviše restriktivna i da postavljeni uslovi za odobravanje azila krše pravila EU.
 
Vlada premijera Viktora Orbana usvojila je veoma stroge zakone protiv migracija i izbeglica.
  • Turcin

    19.07.2018 15:18
    Azijati bili i ostali. Veze to nema sa EU. K'o i mi sve velike Srbende a ustvari Turci glavom i bradom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet