U mestu koje je zahvatio požar bilo dvoje srpskih državljana, izgoreo im automobil

U požarima u Grčkoj nema povređenih ni nestalih srpskih državljana, rekao je ambasador Srbije u Atini Dušan Spasojević i istakao da je u mestu Lutraki, gde ima srpskih turista, situacija mirna.
Ambasador je naveo da nema razloga za paniku.
 
"Mi smo danas u ambasadi okupili i turističke vodiče i predstavnike agencija koji vode srpske turiste u mesto Lutraki, gde se proširila vest da je vanredna situacija. Situacija je mirna, razgovarali smo sa lokalnom policijom, tako da nema razloga za brigu", izjavio je Spasojević. Dodaje da je ambasada naše zemlje u stalnom kontaktu sa lokalnim organima i policijom na lokalnom i centralnom nivou.
 
U mestima gde je požar izbio, prema rečima ambasadora, bilo je dvoje srpskih državljana koji nisu povređeni, a kojima je u požaru izgoreo automobil.
 
Naveo je da je, prema najnovijim podacima grčkih vlasti, 81 osoba stradala u požaru, a strahuje se i da je taj broj veći. Kako kaže, požar je lokalizovan i ne postoji više direktna pretnja na mestima na kojima je izbio: "Situacija je na svu sreću bolja, vetar, koji je bio glavni uzrok toga da se požar veoma brzo raširio i doveo do tragedije, sada više ne duva".
 
Ambasador je naveo da je Grčkoj sada prioritet traganje za nestalima, jer je u pitanju veliki broj ljudi. Takođe, ukazuje da je važna i pomoć za oko 1.200 ljudi koji su ostali bez domova i koji su praktično na ulici.
 
"Mi smo se grčkoj vladi obratili sa ponudom da Srbija pomogne u svemu što im je neophodno. Još uvek očekujemo konkretan odgovor i mislim da ćemo brzo znati kako možemo da pomognemo", naveo je Spasojević.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.