U napadu u Jemenu poginulo 29-oro dece

Najmanje 50 osoba je ubijeno, među kojima ima i dece, dok je 77 ranjeno u vazdušnom napadu koalicije predvođene Saudijskom Arabijom na prometnu pijacu na severu Jemena, gde je prolazio autobus, javlja televizija Al Masirah, koja je pod kontrolom pobunjenika.
Međunarodni komitet Crvenog krsta saopštio je na svom nalogu na Tviteru da je njihov tim u bolnici u Sadi izbrojao 29 tela dece, sve mlađih od 15 godina. Navodi i da je njihov medicinski tim pružio pomoć za 48 ranjenih osoba, među kojima je 30 dece.
 
Koalicija predvođena Saudijskom Arabijom saopštila je da je napala pobunjenike koji su juče ispalili raketu na južni deo te zemlje. Saudijska Arabija podržava međunarodno priznatu jemensku vladu i u ratu je sa Hutima od marta 2015.
 
Pobunjenici kontrolišu veći deo severnog Jemena, uključujući prestonicu, Sanu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).