Tanker udario u pristanište u luci Ploče

U luci Ploče, koja se nalazi između Splita i Dubrovnika, tanker sa 27.000 kubika nafte udario je u pristanište.
Tanker udario u pristanište u luci Ploče
Foto: Pixabay (ilustracija)
Pri tome je u more otpao deo doka, kao i aparatura za istovar nafte i plina koja je potonula.
 
Zbog te havarije broda, koji plovi pod zastavom Maršalskih ostrva, otežano je snabdevanje naftom i derivatima čitave Dalmacije, prenosi Jutarnji list.
 
Kako se navodi, ono što je ostalo od doka, cevi i uređaji za istovar nafte takođe su oštećeni i trenutno nisu za upotrebu. I brod je nakon udara prilično oštećen, pa je izvučen na sidrište, ali nije probijen tako da nafta nije iscurila u more. Prema proceni stručnjaka, šteta se meri u milionima evra.  
 
Jutarnji navodi i da, budući da je pristanište uništeno, na čekanju su drugi brodovi koji ne mogu da priđu u Luku Ploče i iskrcaju teret. Distribuciju nafte preuzimaju skladišta u Solinu i Rijeci.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet