VIDEO: Sukobi na protestu rumunske dijaspore, 440 povređenih

Više od 400 ljudi je povređeno nakon što su izbili sukobi demonstranata i policije tokom protesta hiljada Rumuna koji žive u inostranstvu.
Demonstranti su nezadovoljni radom levičarske vlade.
 
Rumunske vlasti saopštile su da je 440 osoba povređeno, među kojima 24 pripadnika policije. Služba za vanredne situacije navodi da je njih 65, od kojih devet policajaca, zadržano u bolnici. Kako je saopštila Hitna pomoć u Bukureštu, neki od povređenih zadobili su povrede glave dok su se drugi nagutali suzavca. 
 
Do sukoba je došlo kada su neki od učesnika protesta pokušali da probiju policijski kordon oko vladinih objekata. Više osoba je privedeno, a policija je tokom večeri u nekoliko navrata koristila i vodeni top. 
 
Rumunski predsednik Klaus Joanis, kritičar vlade, saopštio je da "oštro osuđuje brutalnu intervenciju policije za razbijanje nereda", koju je nazvao "neproporcijalnim odgovorm na mahom mirne proteste". 
 
Rumuni koji žive u inostranstvu počeli su u petak protest protiv levičarske vlade u Bukureštu zahtevajući njenu ostavku i zalažući se za prevremene izbore.
 
  • Kole

    11.08.2018 16:30
    P
    Jbt ne mogu da verujem koliko ste glupi i ne obrazovani cuj bore se za pravdu a ovi iz Evrope im platili put i dnevnice da idu na protest u Bukurest! Kakvi ovde Glupavci pisu komentare iz svojih soba Nikad nisu nigde otisli a kamo li da su nesto nekad procitali! Imate Kafanske faksove zavrsene po nalogu stranke jel da i magistrature eee mozete sa njima ovde u EU Dupe da obrisete!
  • Grand Parada

    11.08.2018 11:05
    Zato kod nas evo jutros vredni Novosadjani vodaju kerove u setnju .
  • Goran

    11.08.2018 10:52
    Bravo Rumuni tako se bori za pravdu .
    Na zalost mi nismo kao vi sumnjam da cemo ikada biti .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet