Devet poginulih u padu spasilačkog helikoptera u Japanu

Devet osoba, sedam spasilaca i dva člana posade, poginulo je kada se srušio spasilački helikopter u planinskoj oblasti centralnog Japana, saopštile su danas japanske vlasti.
Devet poginulih u padu spasilačkog helikoptera u Japanu
Foto: Pixabay (ilustracija)
Helikopter tipa "bel 412EP" srušio se u petak u prefekturi Gunma pošto je sat vremena po poletanju izgubio kontakt sa nadležnim službama. Delovi helikoptera rasuti su na padini planine.
 
Uzrok nesreće nije poznat. Helikopter, u kojem nije bilo crne kutije, bio je star 20 godina, ali mu je motor remontovan u aprilu, navode zvaničnici.
 
Japanski mediji prenose izjave svedoka koji kažu da je helikopter pred pad leteo izuzetno nisko zbog problema sa maglovitim vremenom.
  • Cocco

    11.08.2018 10:55
    I sada će Japanci, ne kao mi, odmah sprovesti validnu istragu i znaće se ko je odgovoran!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet