Nemačka vlada odobrila registraciju trećeg pola

Nemačka vlada je odobrila uvođenje mogućnosti za registrovanje trećeg pola u matičnim knjigama.
Ustavni sud u Nemačkoj u novembru prošle godine je doneo presudu kojom se takva mogućnost otvara. Sud je odluku doneo na osnovu žalbe osobe koja u paru polnih hromozoma ima samo jedan X hromozom, ali ne i drugi. Njoj je odbijeno da joj se u krštenici promeni upisani rod "žensko" u "različit".
 
Zvaničnici su toj osobi odbili zahtev pozivajući se na zakon koji dozvoljava da se deca registruju samo kao žensko ili muško ili da se rubrika za pol ostavi prazna.
 
Današnju odluku vlade treba da potvrdi parlament.
  • Kaćanka

    16.08.2018 09:04
    Triput užas!
  • @Армаггедон

    15.08.2018 19:40
    Mukice mali, koliko je fragilna tvoja muskost kad je ovako uzasava i ugrozava sta ce na mesto pola upisati neka tamo osoba na vise hiljada kilometara od tebe koju nikad neces sresti? Nije normalno ni da te komsijino upisivanje pola ugrozava, ustvari realno, ne tice te se niciji pol osim tebe i osobe koju biras za svog zivotnog saputnika/cu/co/neodredjeno.
  • Армаггедон

    15.08.2018 14:39
    Ужас

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet