Tokom nevremena na hrvatskom primorju spaseno 65 osoba

Tokom nevremena na moru u utorak hrvatska Centrala za usklađivanje traganja i spasavanja na moru registrovala je više od 120 poziva u pomoć, a u 50 akcija spaseno je 65 osoba, saopštio je danas Ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture.
Najveći broj pomorskih nesreća dogodio se na šibenskom, splitskom i dubrovačkom području, gde još traje uviđaj u okviru kojeg službenici lučkih kapetanija pregledaju oštećena plovila i prikupljaju potrebne podatke. Žrtava nije bilo.
 
Na šibenskom području zbog jakog nevremena evakuisana je posada sa dve jedrilice, koje su nasukane kod ostrva Prčevac. Primljen je i poziv u pomoć posade jedrilice koju je jaka oluja zatekla severoistočno od Primoštena, a spasena su i tri ronioca kod Smokvice, kojima su jak vetar i talasi odneli brod sa sidrišta.
 
Na splitskom području pozive u pomoć uputilo je nekoliko jedrilica kod Visa i Hvara, a posade su u svim slučajevima uspešno spasene.
 
U još nekoliko manjih spasilačkih akcija - spaseni su turisti u čamcu koji je nevreme oduvalo do ostrva Šćedra, zatim iznemogli skijaš kod Brista, a službenici Lučke ispostave Hvar, po jakom nevremenu, uspeli su da spasu tri iznajmljene brodice, jednu jahtu i jedan kajak u Hvarskom arhipelagu.
 
Dojavljeno je i da je jedan italijanski nautičar u popodnevnim satima u blizini Korčule pronašao prevrnuto plovilo i dve osobe u moru. Dvoje nepovređenih brodolomaca spasioci su izvukli iz mora i prevezli u Korčulu.
 
Prema podacima Lučke kapetanije Dubrovnik, prevrnuo se manji brod koji plovi pod italijanskom zastavom. Na ostrvu Lastovo, u uvali Sapun, pozivi su poslati sa tri nasukana plovila, na kojima takođe niko nije bio povređen.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet