Nemački spasioci: Deca se utapaju jer su roditelji opsednuti mobilnim telefonima

Nemački spasioci su saopštili da su poslednji slučajevi utapanja dece rezultat nepažnje roditelja koji su opsednuti mobilnim telefonima.
Nemački spasioci: Deca se utapaju jer su roditelji opsednuti mobilnim telefonima
Foto: Pixabay
Udruženje spasilaca Nemačke, organizacija koja ima blizu 40.000 članova, saopštilo je da je među 279 utopljenih osoba ove godine bilo 20 dece mlađe od 15 godina. Uzrast 40 žrtava je bila između 16 i 25 godina. Nedavno je telo sedmogodišnjeg dečaka pronađeno u bazenu u Bavarskoj.
 
"Previše roditelja i deka i baka ne sledi savete. Kada su deca i unuci u vodi, ostavite telefone", rekao je Achim Wiese, portparol organizacije Udruženja.
 
Ovo nije prvi put da su roditelji upozoreni da paze na svoju decu kada su ona u vodi. Savetovano je da deca nauče da plivaju što ranije kako bi se izbegle tragedije. Postoji predlog da časovi plivanja budu obavezni za sve učenike.
  • NS

    17.08.2018 06:56
    Zar nije tako u svim sverama života? I kod nas, naravno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.