Potopljene olupine ratnih brodova iz Drugog svetskog rata opljačkali pirati

Britanija je saopštila da će sarađivati sa Indonezijom i Malezijom kako bi ispitali tvrdnje da su olupine četiri ratna broda iz Drugog svetskog rata opljačkali pirati.
Ministar odbrane Britanije Gavin Vilijamson izjavio je da je "veoma zabrinut" zbog ovih navoda i da će Britanija blisko sarađivati sa vlastima Indonezije i Malezije u cilju rasvetljavanja svih činjenica vezanih za ovaj slučaj. 
 
Britanski list "Mejl" tvrdi da su olupine četiri britanska broda nadomak obala Malezije i Indonezije opljačkali pirati i uzeli metal, kako bi ga prodali u sekundarne sirovine. 
 
AP navodi da su olupine britanskih brodova i ranije pljačkane na ovom području. Kako javlja ta agencija, brodovi se smatraju ratnim grobljima, jer se u njima nalaze ostaci stotine civila i mornara. 
 
Četiri broda prevozila su evakuisane ljude 1942. godine, kada su ih napali i potopili japanski bombarderi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet