Istraga protiv avio-giganta: Možete li uneti ručni prtljag

Italijanski regulator za zaštitu tržišnog takmičenja otvorio je istragu protiv irskog niskobudžetnog avio-prevoznika Rajanera.
Istraga protiv avio-giganta: Možete li uneti ručni prtljag
Foto: Pixabay
Istraga je pokrenuta zbog odluke da se putnicima naplaćuje ručni prtljag, prenose britanski mediji. Ručni prtljag je "bitan element u prevozu" i trebalo bi da bude uključen u cenu karata, napomenuo je regulator. 
 
Putnici će i dalje moći da unesu u avion malu ličnu torbu pod uslov da se može odložiti u prostor ispod sedišta ali će im Rajaner naplaćivati devet evra za unos torbe težine od 10 kilograma. 
 
Italijani sumnjaju da nova mera Rajanera možda predstavlja nepoštenu prodajnu praksu budući da iskrivljuje konačnu cenu karte i ne dopušta verodostojno porešnje sa cenama drugih avio-kompanija. "Bude li potvrđena sumnja da se u slučaju (naplate unosa) ručnog prtljaga radi o nepoštenoj prodajnoj praksi, Rajaner će svim klijentima koji zabeleže neopravdane dodatne troškove morati da plati nadoknadu", navode u udruženju Codacons, obećavajući da će, ukoliko bude potrebno, ići na sud.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet