Igle u jagodama pronađene i na Novom Zelandu

Lanac robnih kuća na Novom Zelandu saopštio je danas da su igle za šivenje pronađene u jagodama uvezenim iz Australije.
Igle u jagodama pronađene i na Novom Zelandu
Foto: Pixabay
Lanac "Countdown" naveo je da će povući te jagode iz prodaje nakon pronalaska igala u jednoj prodavnici u Oklandu.
 
Jagode iz Australije našle su se u svim prodavnicama tog lanca robnih kuća na Novom Zelandu, ali je prijavljen samo jedan slučaj sa iglama.
 
Uprava kompanije navela je da kupci mogu da vrate sve jagode i biće im vraćen novac. Preporučila je da svaku jagodu preseku na pola pre konzumiranja ukoliko žele da zadrže to voće.
 
Policija u Australiji registrovala je nedavno nekoliko incidenata, mada se sumnja da su mnogi bili izmišljeni. Prvi slućaj je bio u državi Kvinslend na severoistoku zemlje.
 
Lanac robnih kuća "Woolworths" u Australiji potom je iz prodaje povukao igle za šivenje zbog straha koji je nastao kod građana nakon što su igle pronađene u jagodama i drugom voću. "Woolworths" je saopštio da iz predostrožnosti povlači igle iz prodaje dok policija još nije identifikovala ko je stavio igle u jagode.
 
Premijer Australije Skot Morison izjavio je da sabotaža sa jagodama predstavlja teroristički čin. On je pozvao Australijance da prave kolače sa jagodama kako bi pomogli proizvođačima. Morison je zatražio i da se uvedu stroži zakoni i da se kazna za kontaminaciju hrane poveća na 15 godina zatvora.
 
Iz prodaje su povučene jagode šest proizvođača.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet