Muškarac u Firenci udario Marinu Abramović slikom u glavu

Jedan čovek je udario slikom u glavu umetnicu performansa Marinu Abramović u muzeju Palaco Stroci u Firenci, gde se održava njena retrospektiva.
Direktor muzeja i kustos izložbe Arturo Galansino je u Tviter poruci napisao da je Abramović nepovređena u napadu na nju u dvorištu muzeja. 
 
Galansino je napisao da je "sve u redu" i objavio i fotografiju njih dvoje. Italijanski mediji javljaju da je ona udarena slikom u drvenom ramu, ali bez stakla, a na njoj je portret same umetnice koji je naslikao napadač. Galansino je rekao da je Abramović, koja koristi svoje telo kao umetnički medijum, htela da pita čoveka zašto je to uradio. 
 
Policija istražuje slučaj. 
 
List Korijere dela Sera piše da se navodni napadač poslednjih godina dva puta pojavio go u javnosti u Firenci. Jednom je ležao na lažnim novčanicama dolara.
 
Retrospektiva Marine Abramović traje do 20. januara.
  • Živa Žežin

    24.09.2018 11:06
    performans
    Svašta, da umetnica njenog renomea 'koja koristi svoje telo kao umetnički medijum' mora da pita zašto je to uradio.... Pa izveo je performans, naravno. Čovek je naslikao portet umetnice, a onda ga je - nabijajući ga joj na glavu i stvaranjem iluzije kao da izlazi iz portreta - oživeo.
    Slika nije imala staklo da je ne bi povredila. Dakle sve je to performans, a autor portreta, što bi rekao Nele, defakto umjetnik, shvaćaš...
  • Face

    24.09.2018 10:05
    Nek odsad nosi kacigu u javnosti,em se ona čuva,em nas lišava stresa...
  • kazi ,,ladja,,

    24.09.2018 06:39
    Davno je to neko vec uradio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izborna komisija: Putin ubedljivo pobedio

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin ubedljivo je pobedio na predsedničkim izborima, koji su održani u prethodna tri dana, jer posle 70 odsto prebrojanih glasova ima podršku 87,17 odsto birača.