Tinejdžer preživeo 49 dana na moru bez ikoga

Indonezijski tinejdžer koji je radio na ribarskom splavu preživeo je 49 dana na moru nakon što su ga snažni vetrovi bacili na pučinu, objavio je BBC.
Aldi Novel Adilang (19) bio je na ribarskom splavu 125 kilometara od indonezijske obale sredinom jula kada se zbog jakog vetra otkidao konopac sidra.
 
Budući da splav nema motor niti vesla, tinejdžer je otplovio hiljade kilometara dalje, nedaleko od Guama, gde ga je na kraju spasio panamski brod. Mladić sa indonežanskog ostrva Sulavesi radio je na ribarskom splavu na kojem se hvataju ribe pomoću svetiljki. Splav pluta nasred mora ali je usidren.
 
Svake nedelje tinejdžer bi dobio novu pošiljku hrane i vode od poslodavca koji bi došao po ribu. Kada su ga snažni vetrovi bacili daleko na more, imao je samo ograničenu količinu hrane i vode. Rekao je da je bio uplašen i da je plakao.
 
Pio je morsku vodu i jeo ribu koju bi ulovio i zatim skuvao zapalivši drvenu ogradu splava. "Svaki put kada je video veliki brod, rekao je da se ponadao, ali je pored njega prošlo više od deset brodova. Nijedan se nije zaustavio niti  ga je primetio", izjavio je indonežanski diplomata u Japanu Fahar Firdaus za Džakarta post.
 
Spasio ga je panamski brod kod Guama 31. avgusta i prebacio u Japan. Adilang je došao u Japan 6. septembra i dva dana kasnije vratio se u Indoneziju.
  • nebitno

    24.09.2018 20:39
    a moj tinejdžer jedva preživi 10 dana na moru, i još s roditeljima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.