Dodik: Najpre ću imenovati Kusturicu za savetnika

Predsednik Republike Srpske i novoizabrani srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će mu prvi potez u Sarajevu biti imenovanje reditelja Emira Kusturice za savetnika i izmena Poslovnika Predsedništva i postavljanje zastave Republike Srpske u zgradu tog tela.
Dodik je za Večernje novosti rekao da će njegov bazični kabinet kao srpskog člana Predsednistva biti u Istočnom Sarajevu, u Administrativnom centru Republike Srpske i da će tu obavljati dužnosti.
 
"Kada budu sastanci u Predsedništvu BIH, videćemo. Ako ne bude zastava Republike Srpske u Predsedništvu, sednice ćemo održavati putem linka", rekao je Dodik.
 
Na pitanje da li očekuje pritisak druga dva člana Predsedništva po pitanju članstva BiH u NATO, Dodik je rekao da od toga nema ništa i da dolazi u obzir saradnja putem Partnerstva za mir.
 
Kako je rekao, on namerava da predloži ostalim članovima Predsedništva odluku da zatraže od EU da BiH dobije status kandidata bez obzira na stanje u njoj, jer bi taj status "umnogome stabilizovao stanje".
 
"Ovo je prilika za EU da pokaže da se zalažu da BiH bude deo EU. Ovo treba da se gleda kao molba, a ne ucena", rekao je Dodik.
  • mrva

    17.10.2018 08:11
    Tipične odlike svih političara u regionu; nedostatak vizije, ideja, zdravih pogleda u budućnost. Sa druge strane tu su kompleksi i želja za bogaćenjem, umešanost u kriminal. A politika se vrti oko večitih istorijskih i nacionalnih/nacionalističkih tema. Ostvarenja: zapošljavanje rodbine i saradnika po ministarstvima, postavljanje za savetnike, izgradnja spomenika generalima i zaboravljenim vojskovođama, bavljenje zastavama, priznanjima, tradicijom... Ukratko, mediokriteti sa ambicijama za ličnim okorišćavanjem i ništa drugo. Narod uz takve može samo da pati, ali za bolje zapravo nije.
  • /

    17.10.2018 07:59
    /
    da li su gori ovi ili oni kojima ovakvi vladaju?

    prekrecio je ukrase na fasadi, izjavio da je to uradio u znak zahvanosti ljudi iz krajine onima koji su ih primili i posle par meseci srusio zgradu komune/verovatno iz iste zahvalnosti/
  • Futog

    17.10.2018 06:58
    Www
    Bas ti je savetnik!! Covek koji je izdao svoju veru!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet