Britanci bi danas glasali za ostanak u EU

Građani Velike Britanije bi glasali da ostanu u EU kada bi im bila data šansa da glasaju na novom referendumu, pokazalo je istraživanje Evrobarometra.
Britanci bi danas glasali za ostanak u EU
Foto: Pixabay
Istraživanje sprovedeno na uzorku od 1.000 ljudi u svakoj od zemalja članica pokazalo je da bi 51 odsto ispitanika u Velikoj Britaniji glasalo da ostane u EU, dok bi 34 procenata glasalo za odlazak. Ostatak ne bi glasao ili ne zna kako bi glasao, preneo je portal Politiko. 
 
Širom EU dve trećine građana ili 66 procenata izjavilo je da bi glasalo da njihova zemlja ostane u EU, dok je 17 odsto izjavilo da bi glasalo da njihova zemlja ode iz evropskog bloka. 
 
Oko 68 procenata ispitanika izjavilo je da njihova zemlja ima korist od članstva u EU, što je najveći procenat u poslednjih 25 godina. 
 
Istraživanje je pokazalo da gotovo svi rezultati pokazuju značajnu podršku EU nakon britanskog referenduma 2016. sugerišući rastuću zabrinutost širom kontineta zbog uticaja Bregzita. 
 
Vlada Velike Britanije odbacila je pozive i inicijative za održavanje drugog referenduma.
  • Zivan

    18.10.2018 09:00
    Taman smo se oslobodili američkog trojanskog konja u EU, a oni bi da se opet učlane i ponovo zajebavaju ostale Evropljane...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet