Kubanske diplomate ometale sastanak u UN koji su sazvale SAD

Kubanske diplomate i demonstranti su lupanjem o stolove i negodovanjem remetili sastanak u UN koji su sazvale SAD da ukažu na političke zatvorenike na Kubi.
Kubanske diplomate ometale sastanak u UN koji su sazvale SAD
Foto: Pixabay
Demonstranti su uzvikivali na španskom između ostalog "Kuba da, američka blokada ne".
 
Bučni sastanak između zamenice američkog ambasadora Keli Kari i visokih zvaničnika američke administracije u prostoriji Ekonomskog i socijalnog saveta UN trajao je više od 45 minuta. 
 
Kari je uz velike teškoće i brojne prekide i pozive obezbeđenja održala uvodni govor. Ona je rekla novinarima ispred sale da kubanske diplomate treba da se stide svog ponašanja i da će pokrenuti to pitanje s odgovarajućim zvaničnicima u Ujedinjenim nacijama.
 
Kubanska ambasadorka pri UN Anajansi Rodriges Kameho rekla je da je sastanak "farsa" i "politička komedija" i "novo poglavlje u dugom spisku agresije protiv Kube". Kada je najavljeno da će se održati ovaj sastanak o političkim zatvorenicima na Kubi, Kuba je to osudila i zatražila od generalnog sekretara UN Antonija Gutereša da ga zabrani, što on nije učinio. 
 
Sastanak je imao za cilj da se u UN pokrene kampanja o političkim zatvorenicima na Kubi, naveo je Stejt department u saopštenju najavljujući skup. Takođe je navedeno da su oko 130 političkih zatvorenika koje drži kubanska vlada jasan znak represivne prirode tog režima.
 
  • dule

    18.10.2018 11:07
    Posle onog kriminala sa Gvantanamom stvarno je licemerno da SAD bilo koga proziva.

    Ali dobro:

    Quod licet Iovi, non licet bovi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.