Britanci traže novi referendum, na ulicama 700.000 ljudi

Stotine hiljada Britanaca izašlo je na ulice u centru Londona, zahtevajući da se održi drugi referendum pre konačnog dogovora o Bregzitu.
Organizatori protesta procenjuju da je demonstriralo gotovo 700.000 ljudi.
 
Demonstrantima se na Parlamentarnom trgu obratio gradonačelnik Londona Sadik Kan, koji je tom prilikom rekao da mora da se održi drugi referendum. "Glasovi mladih ljudi nisu se čuli tokom kampanje za referendum, ali njihovi glasovi čuju se danas jasno i glasno", rekao je Kan, a prenosi Independent.
 
Demonstranti su rekli da se boje da Britanija neće postići dogovor o Bregzitu. Zabrinuti su i zbog potencijalnog uticaja na mir u Irskoj i na ekonomiju.
 
Laburistički član parlamenta Čuka Umuna rekao je na protestu da je Vlada Britanije od početka debate o Bregzitu pokušavala da podeli Ujedinjeno Karaljevstvo na više delova, jedne protiv drugih.
 
Ovo je druga najveća demonstracija u Velikoj Britaniji od 2003. godine, kada su Britanci izašli na ulice i protestovali protiv rata u Iraku, prenose britanski mediji.
 
Policija je odbila da proceni broj demonstranata, piše Gardijan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.