Telo ubijenog novinara Kašogija pronađeno u bunaru

Telo ubijenog saudijskog novinara Džamala Kašogija pronađeno je u bunaru na teritoriji rezidencije generalnog konzula Saudijske Arabije u Istanbulu.
To je izjavio za "Sputnjik" lider turske partije Vatan Dogu Perinček.
 
"Saznao sam od pouzdanih izvora u službama bezbednosti Istanbula da je Hašogijevo telo pronađeno u bunaru koji se nalazi u bašti na teritoriji rezidencije generalnog konzula Saudijske Arabije", izjavio je sagovornik agencije. 
 
Izvor lista "Hurijet" u turskoj policiji ispričao je detalje istrage. Konkretno, policija je zahvaljujući patikama otkrila da je prema snimcima kamera za nadzor iz konzulata izašao "dvojnik" novinara. 
 
"Kada je Hašogi ušao u konzulat, nosio je cipele, a ne patike. Prva razlika koju je primetio policijski tim koji je pregledao snimke sa kamera za nadzor su bile cipele", rekao je izvor. 
 
Saudijski novinar i dopisnik "Vašington posta" Džamal Kašogi ubijen je u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu u tuči sa ljudima koje je tamo sreo, saopštila je ranije Saudijska Arabija na osnovu preliminarnih rezultata istrage. Nakon višednevnog demantovanja optužbi, u petak uveče Saudijska Arabija je priznala da Hašogi jeste ubijen u njenom istanbulskom konzulatu, navodno nakon neplanirane "svađe i tuče". Uhapšeno je 18 osoba i smenjen visoki zvaničnik saudijske obaveštajne službe. 
 
Kašogi je nestao 2. oktobra, a poslednji put je viđen kako ulazi u konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu.
  • Drugi svet

    23.10.2018 13:23
    Tamo "covek" zaustavi auto na sred puta izvuce zenu i krene da je kamenuje, ostali vozaci stanu i pridruze se. Bilioni dolara ne znace civilizacija. Slicno srbistanu ali bez biliona.
  • bunar

    23.10.2018 12:57
    sos
    negaseni krec?
  • rodoljub

    23.10.2018 12:08
    dokaz
    U skladu sa proklamacijom zastite ljudskih prava i demokratije Amerika ce zastititi Saudijsku Arabiju od sankcija, jer je to demokratska i uzorna drzava za bogacenje americkih milijardera.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet