SP 2018: Belgija eliminisala Brazil u četvrtfinalu

Fudbalska reprezentacija Belgije plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva u Rusiji, pošto je večeras u Kazanju sa 2:1 pobedila Brazil.
Belgija je povela autogolom Fernandinja u 13. minutu, da bi na 2:0 povisio Kevin De Brujne u 31. Konačan rezultat postavio je Renato Augusto u 76. minutu.
 
Ekipa Roberta Martinesa će u polufinalu 10. jula igrati protiv Francuske, koja je sa 2:0 ranije danas pobedila Urugvaj.
 
Oba tima su u utakmicu koju je sudio Milorad Mažić ušli u visokom tempu, a prvu pravu priliku imao je Tijago Silva u osmom minutu kada je posle kornera pogodio stativu.
 
Pet minuta kasnije Belgija povela sa 1:0 posle kornera s desne strane koji je izveo Eden Azar, a na prvoj stativi je loptu zakačio Vensan Kompani, da bi ona potom u ruku pogodila Fernandinja i prevarila Alisona. Belgija je nastavila u istom ritmu, kontrolisala je situaciju na terenu, a posle jednog kontranapada Romelu Lukaku je proigrao De Brujnea, koji je snažnim udarcem s oko 18 metara povisio na 2:0.
 
U drugom poluvremenu Brazil je imao potpunu inicijativu, Belgija je uglavnom čekala priliku iz kontranapada. Ekipa selektora Titea je u 76. minutu smanjila zaostatak, a strelac je nakon centaršuta Filipea Kutinja s levog boka bio Renato Augusto.
 
Brazil je posle toga imao još tri dobre prilike, preko Augusta i Kutinja, kao i Nejmara, ali je dvaput završila pored gola, dok se u sudijskoj nadoknadi vremena istakao Tibo Kurtoa odličnom odbranom.
  • Kaćanka

    07.07.2018 18:38
    @Čarls Tejlor
    Samo ti čekaj....ima Rusi da ih oduvaju
  • Carls Tejlor

    07.07.2018 13:31
    Jedva cekam da Hrvati izbace Ruse i osvoje svetsko prvenstvo. Srbi navijaju za Hrvatsku!
  • vladaNS

    07.07.2018 09:09
    ?
    Ovo je odlično za naš tim, bar smo su u jednoj varijanti našli među velikanima fudbala, Nemačkom, Brazilom, Argentinom.... koji kao ni mi neće ništa uraditi u Rusiji. Pozdrav iz Vojvodine

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.