Đoković lako do četvrtfinala Vimbldona

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Vimbldona, nakon što je pobedio Rusa Karena Hačanova sa 3:0 - 6:4, 6:2, 6:2.
Đoković je pobedio protivnika za samo sat i 49 minuta igre.
 
Đoković je dobro počeo servis gem, došao do 30:0, ali usledila su loša četiri poena i Hačanov je prvi došao do brejka. Međutim, već u narednom gemu Đoković je vratio brejk bez izgubljenog poena. Naredna tri gema osvojili su serveri, ali već tada se videlo da je Novak stabilizovao igru i da je spreman da se odlepi, što je uradio u šestom gemu kada je napravio drugi brejk za 4:2. 
 
Međutim, naredni gem je slabo servirao i Rus se vratio, tako da je smanjio na 4:3, a u narednom i došao do potpunog poravnanja - 4:4. Ipak, naredna dva gema pripala su Đokoviću, koji je posle 38 minuta došao do vođstva od 1:0 u setovima.
 
U drugom setu znatno bolji početak, Đoković je napravio brejk i poveo je 3:0. Očigledno da je Srbin rešio da završi meč pre mraka. Sigurno je držao taj brejk prednosti, mada je imao malih problema u sedmom gemu pošto je propustio priliku za dupli brejk. Ipak, poveo je 5:2, a onda brejkom završio i drugi set i došao na samo set od završetka meča i tako stvorio dobru priliku da meč završi u toku današnjeg dana.
 
Znatno bolje nego u prethodna dva seta odigrao je u prvih šest gemova trećeg Kačanov. Tačnije, počeo je jače da udara. Ali, Đoković je u šestom gemu našao i za to rešenje i poveo 4:2. Do kraja meča nije želeo da se kocka, već je težio što pre da završi, kako bi izbegao prekid zbog mraka, što mu je pošlo za rukom jer je osvojio naredna dva gema i dobio i treći set 6:2.
 
Rival Novaka Đokovića u četvrtfinalu je Kei Nišikori, koji je u četiri seta savladao Ernestsa Gulbisa.
 
Đoković i Nišikori do sada su se sastali 15 puta, a Đoković je slavio čak 13. Na Gren slem turnirima igrali su tri puta i dva puta je slavio srpski teniser. Jedinu pobedu na najvećim turnirima Nišikori je zabeležio u polufinalu US Opena 2014. a od tada Đoković je vezao 13 pobeda.
  • Zivan

    09.07.2018 22:11
    Nisikori po stilu igre odgovara Đokoviću, očekujem plasman u polufinale našeg asa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.